Web Analytics Made Easy - Statcounter

با افزایش جمعیت و مهاجرت به کرج نه تنها بافت قدیمی و اصلی دستخوش تغییر در ساختار شهری شد و هر کدام از ملک های ویلایی به چند واحد آپارتمانی تبدیل شد بلکه اطراف و حاشیه شهر را خانه ها و آپارتمان های غیراصولی و سست پایه فراگرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک،در ساختار شهری کرج که با افزایش جمعیت و مهاجرت به نه تنها بافت قدیمی و اصلی اش دستخوش تغییر شد بلکه اطراف و حاشیه شهر را خانه ها و آپارتمان های غیراصولی و سست پایه فراگرفت بنابراین برای همه مشخص و واضح است که در صورت بروز حادثه ای مانند زلزله چه عواقبی در انتظار شهرخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باغشهرکرج که تاچند دهه پیش با ساختاری از خانه های ویلایی وطبیعتی زیبا یکی از شهرهای خوش آب و هوا بود به دلیل همجواری با پایتخت بهترین گزینه برای مهاجرت از شهرهاواستان های کشور به شمار می رفت تا جایی که اکنون گوشه وکنار این کلانشهر را شهرک ها و مناطق غیرمجاز به بدترین شکل ممکن محصور کرده اند.

در هر کدام از مناطق 12 گانه شهرداری کرج بخش هایی وجود دارد که به دلیل عدم رعایت اصول شهر ومسکن سازی استاندارد نبوده و در معرض آسیب جدی در برابر حوادث وجود دارند. در این زمینه ازمناطقی مانند حیدرآباد،حصارک بالا و پایین،اوقافی ها،حسن آباد،جواد آباد،اسلام آباد،آق تپه صوفی آباد،پیشاهنگی و خرمدشت می توان نام برد.

یکی از دغدغه‌های بزرگ مسئولان شهری حوادث و بلایای طبیعی و عواقب آن در این مناطق است چرا که در صورت وقع حادثه خسارت های مالی،جانی و روانی بزرگی خواهد داشت. به همین دلیل هر چندوقت یکبار در جلسات و یا همایش هایی که تحت عنوان بررسی و شناسایی مناطق حادثه خیز برگزار می شود به آن می پردازند اما درمان این زخم عمیق شهر به این سادگی امکان پذیر نیست چرا که برخی مناطق از پایه و اساس غیراصولی بنا نهاده شده اند.

با در نظر گرفتن اینکه کشور همچنین استان ما از جمله نقاط زلزله خیز است به منظور ایمنی و تامین امنیت جانی شهروندان احیای بافت های فرسوده بسیار ضروری است.

به گفته کارشناسان شهری با توجه به اینکه شهرستان کرج بیشترین بافت فرسوده را دارد،شهرداری باید در این حوزه اقدامات سریع داشته باشد و چنانچه اقدامات عملی سریع و مناسب برای نوسازی بافت‌های فرسوده در شهر انجام نگیرد با وقوع زلزله در کرج، باید انتظار وقوع حوادثی با ابعاد بسیار گسترده را داشته باشیم.

نبود نظارت بر ساخت وساز خانه ها

یکی از شهروندان البرزی با بیان اینکه تعداد مناطق حادثه خیز شهر کرج زیاد است می گوید: کوچه های باریک این مناطق و ساخت و سازهای غیراصولی خانه ها در زمان زلزله یا آتش سوزی خسارات جانی و مالی زیادی به دنبال خواهد داشت.

عماد گلزار می افزاید: از ابتدا باید بر ساخت وساز این مناطق نظارت می شد تا اکنون کا ربه اینجا نکشد اما متاسفانه بدون هیچ نظارت و رسیدگی و بدون درنظر گرفتن قواعد ساخت وساز و استحکام سازی خانه های این مناطق با بدترین شرایط ممکن ساخته شده است.

آمادگی در برابر زلزله اولویت استان البرز وکلانشهرکرج
استاندارالبرز در این زمینه با اشاره به اینکه البرز بعد از تهران از استانهای متراکم بلحاظ استقرار جمعیت است می گوید: تراکم جمعیت در استان البرز به نحوی است که در هر کیلومتر مربع، بالای 900 نفر ساکن هستند و همین امر اهمیت آمادگی در برابر زلزله را اولویت اول استان البرز و کلانشهر کرج قرار می دهد.
سیدحمیدطهایی اظهار می کند: ممکن است تا سالها شاهد اتفاقی در بحران ها نباشیم اما این بدان معنا نیست که می توان غفلت کردو نباید نسبت به این سکوت زمینی بی توجه باشیم چرا که انرژی طبیعت نهفته است و در زمان موعد به وقوع خواهد پیوست.

طهایی در ادامه می گوید: در این زمینه کارگروهی زیر نظر مدیریت بحران استان البرز برای بررسی هرچه کارشناسی تر موضوع تشکیل شود تا مشخص شود محل گسل ها کجا هستند و پس از شهر کرج استان البرز نیز مد نظر قرار می گیرد .
وی می افزاید: پس از مشخص شدن مسیر گسل ها دستور العملی برای ساخت و سازها ارائه شده و دراین بین استحکام بخشی ساخت وسازهای قدیمی نیز مد نظر قرارمی گیرد .

ساختمانهای قدیمی تر در معرض آسیب بیشتر حوادث

مدیرروابط عمومی سازمان آتش نشانی شهرداری کرج با بیان اینکه بار جغرافیایی مناطق کرج پراکندگی بسیاری دارد می گوید: در هرمنطقه با توجه به مسکونی بودن، صنعتی و یا تجاری بودن به اشکال مختلف در معرض آسیب قرار دارد.

سیدجوادموسوی می گوید: بیشترحوادث مختص ساختمانها و مراکزی است که دارای عمر طولانی تری هستند به عنوان مثال در منطقه حسن آباد به دلیل پراکندگی ساختمانها حریق های مسکونی سخت تری داریم و یا در منطقه حصارک با توجه به بافت فرسوده هم ایمنی وجود ندارد و هم در زمان حادثه دسترسی به کانون حادثه را سخت تر می کند.

حدود90 درصد مراکز تجاری فاقد ایمنی هستند

موسوی در ادامه با بیان اینکه حدود150مرکز تجاری ومجموعه بازار در کرج وجود دارد می گوید: حدود90درصد آنها فاقد موارد ایمنی ساختمان ها هستند. همچنین حدود 70درصد اداراه ها و مراکز دولتی وغیردولتی هم از ایمنی لازم و مناسب برخوردار نیستند.

وی می افزاید:حدود 60درصد مساجد و تکیه های مراسم مذهبی هم متاسفانه مسائل ایمنی را رعایت نکرده اند.

مدیرروابط عمومی سازمان آتش نشانی شهرداری کرج اظهار می کند: اکنون طبق قانون، ساختمان های تازه سازبرای گرفتن پایان کار باید از ابتدای ساخت دستور نقشه خود را به آتش نشانی ارائه و پس از تایید و تشکیل پرونده و مجهز کردن خانه ها به سیستم ایمنی از شهرداری پایان کار می گیرند.

استمرار در رعایت نکات ایمنی

موسوی با بیان اینکه درسال حدودیک هزاروپانصد مورد بازدید از ساختمانهای جدید انجام می شود که سیستم های اعلام و اطفا حریق در آنها اجرا شده است تصریح می کند: البته چنانچه اگر بازدیدهای دوره ای آنها بیشتر از یک سال طول بکشد به شرایط ناایمن برمی گردد.

موسوی با اشاره به اینکه در این زمینه از طریق رسانه ها،رادیو و تلوزیون فرهنگسازی و اطلاع رسانی می شود می گوید: برخی شهروندان استقبال و رعایت می کنند برخی دیگر نه چرا که ابتدا در زمان ساخت سیستم را مستقر می کنند اما پس از آن رسیدگی و بازدیدها را رها می کنند. رعایت نکات ایمنی باید همیشگی بوده و استمرار داشته باشد.

وی تاکید می کند: چنانچه از مراکز اداری،تجاری و مسکونی مراجعه کنند و خواهان راه اندازی،ارتقا یا بازدیدهای دوره ای از سیستم باشند سازمان آتش نشانی آمادگی داشته و استقبال می کنیم اما الزامی در این زمینه نمی توانیم داشته باشیم مگر در ساخت وسازهای جدید که شهرداری آنها را ملزم به رعایت می کند.

ابلاغ هشداروآیین نامه به مراکزتجاری و اداری

مدیرروابط عمومی سازمان آتش نشانی شهرداری کرج می گوید: هر شش ماه یکبار به مراکز تجاری و اداری آیین نامه ای را در مورد دستورالعمل های ایمنی ابلاغ می کنیم اما متاسفانه در این زمینه اقدام خاصی اتفاق نمی افتد و چندان اهمیتی به آن داده نمی شود.

موسوی در پاسخ به این پرسش که کدام مناطق بیشتر در معرض آسیب هستند می گوید: در هر منطقه یک قالب فرسوده وجود دارد و نمی توان گفت کدام منطقه بیشتر و کمتر در معرض حادثه قرار می گیرد اما مناطق فرسوده شهر که اصلاح هندسی آن انجام نشده، بیشترین آسیب را خواهند دید.

وی در ادامه می گوید: در این راستا باید عقب نشینی و تعریض معابر مناطق فرسوده که شهرداری مقید می کند انجام شود تا در مواقع بحرانی اعم از زلزله و سیل دسترسی به آنها راحتتر باشد.

موسوی می افزاید: رعایت نکات ایمنی توسط شهروندان در نهایت به نفع خود شهروندان است.

خدیجه ستارزاده


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۸۲۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع ۹۰ درصد آبگرفتگی‌های ناشی از بارندگی در اهواز

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی شمس با اشاره به رفع ۹۰ درصد آبگرفتگی‌های شهر ناشی از بارندگی اخیر گفت: تیم‌های عملیاتی شهرداری در تلاش برای رفع مابقی آبگرفتگی‌ها هستند.   وی افزود: در حال حاضر میدان انقلاب منتهی به مسجد الرحمن، کوی گلدشت، سپیدار، خیابان الحدید، رزها، مناطق غربی و جا‌هایی که شبکه فاضلاب ندارند درگیر آبگرفتگی بوده که تا چند ساعت دیگر برطرف خواهد شد.   شمس با بیان اینکه با کار‌های انجام شده از ورود آب به داخل منازل جلوگیری شد، ادامه داد: در صورتی که امشب بارندگی جدیدی رخ ندهد، تا پایان شامگاه پنجشنبه تمام آبگرفتگی‌ها رفع و تردد خودرو‌ها به سهولت انجام می‌شود.   معاون خدمات شهری شهرداری اهواز در خصوص سامانه بارشی که از اوایل روز جمعه آغاز خواهد شد، گفت: همه تمهیدات لازم برای بارندگی پیش رو اندیشیده شده و تیم‌های عملیاتی شهرداری به حالت آماده‌باش هستند.   وی می‌گوید: تمام تلاش شهرداری اهواز، کاهش مدت ماندگاری مانداب در مناطق آبگرفته است که با همکاری دیگر دستگاه‌های مربوطه، زمان باقی ماندن آن به مراتب نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است.   به گفته شمس؛ بامداد امشب یک بارندگی ۲۰ تا ۳۰ میلیمتری در پیش است، همچنین فردا شب نیز موج دیگری از بارندگی‌ها پیش بینی شده است.

دیگر خبرها

  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • پرداخت ١٠٠ برابر نرخ انرژی، جریمه استخراج غیرمجاز رمز ارز
  • شناسایی و برخورد با ۵۶۲۷ مورد تجاوز به حریم راه‌های مازندران
  • آمادگی شهرداری زلنودولسک روسیه برای ایجاد مرکز تجاری ایران
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده کشور/ تشکیل ستادهای آمادگی بحران
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده | تشکیل ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده/ تشکیل ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها
  • رفع ۹۰ درصد آبگرفتگی‌های ناشی از بارندگی در اهواز